Intro....

Terapeutul folosindu-se de proprii receptori, de pasiunea, cunostintele si mainile sale, reuseste sa relaxeze, sa elibereze tensiuni, sa vindece si sa aduca o stare de bine.
Datorita profunzimii acestei interactiuni pacient - terapeut, maseurul are norocul de a "socializa" la un alt nivel, mult mai profund si de cele mai multe ori, fara cuvinte...

Tratamentele se efectueaza doar in localitatea Baia Mare, la domiciliul clientului!



marți, 20 iulie 2010

...Masajul de relaxare...


Masajul de relaxare are ca scop principal eliminarea oboselii, relaxarea musculara si inducerea imediata a unei stari de bine. Este recomandat ca acest tip de masaj sa se realizeze pe intreg corpul (masaj general), insa se poate efectua la cerere si pe anumite sectiuni corporale (spate, picioare, brate, abdomen).
Atingerea stimuleaza mecanic, in functie de profunzimea miscarii (numita manevra in masaj), cele trei straturi ale pielii, ajungand pana la muschi.
Prin stimularea mecanica a acestor tesuturi se imbunatateste elasticitatea si supletea lor.

Prin stimularea reflexa (a receptorilor nervosi) se produce o dilatare a vaselor de sange care inseamna un aport crescut de oxigen si substante nutritive si o reactie pozitiva din partea sistemului nervos.
Avantajele masajului de relaxare:
  • se elimina stratul de celule moarte de la suprafata pielii si excesul de sebum
  • pielea dobandeste un aspect mult mai sanatos fiind hranita atat din interior, de sange, cat si din exterior, de substantele active din lotiunile folosite pentru masaj
  • se amelioreaza elasticitatea si tonusul pielii si tesuturilor subcutanate prin stimularea circulatiei sanguine si limfatice
  • se reduc depozitele de grasime existente si se previne aparitia altora noi
  • se imbunatateste schimbul de substante nutritive intre tesuturi si se faciliteaza eliminarea deseurilor metabolice
  • se armonizeaza functionarea sistemului nervos prin relaxarea si calmarea intregului organism.

Masajul pentru relaxare asa cum ii spune si numele reuseste sa detensioneze intregul corp si sa dea vigoare si forta organismului. Ajuta intr-o mare masura la eliminarea stresului si a oboselii, avand pe deasupra si un efect terapeutic, acela de a stimula circulatia sangvina si de a ajuta la eliminarea toxinelor. Masajul de relaxare si masajul de intretinere se aseamana intr-o mare masura insa sunt si cateva mici diferente: masajul de intretinere ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, la tonifierea musculaturii si la buna mobilitate a articulatiilor, iar cel de relaxare inlatura in primul rand oboseala prin relaxarea sistemului nervos si a sistemului endocrin, elimininand o serie de hormoni care induc starea de bine.

Masajul de relaxare precum si cel pentru intretinere este recomandat tuturor persoanelor care nu sufera de boli grave, si e de preferat sa se faca o data pe saptamana.

Efectele masajului de întretinere si relaxare se vor vedea in cel mai scurt timp. Astfel dupa cateva sedinte veti constata o starea de vitalitate si energizare, stare ce se va mentine chiar si atunci cand mai sariti una doua sedinte. Dupa o perioada in care veti beneficia de un masaj de relaxare si intretinere veti observa si alte efecte benefice precum o stare de sanatate mai buna, rezistenta mai mare la stres si oboseala.

Pentru a completa efectele masajului de relaxare si intretinere trebuie sa te odihnesti cel putin opt ore pe noapte, sa ai un regim alimentar echilibrat si sa eviti pe cat posibil mancarurile grele seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu