...Masajul terapeutic...
Masajul terapeutic este o soluţie alternativă indicată în multe probleme de sănătate. Înainte de a se recurge la această terapie, specialiștii au în vedere tipul afecțiunii de care suferă pacientul și de ceea ce se dorește să se obțină în urma efectuării ședințelor de masaj: efecte benefice pe termen scurt (spre exemplu, reducerea inflamației sau a durerii) sau pe termen lung, ca terapie adjuvantă, folosită în asociere cu alte proceduri terapeutice.Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente metode de recuperare medicală sau sportivă. Secretul obținerii unor rezultate optime pentru redarea libertății de mișcare a pacienților constă în aplicarea mixului optim de tehnici utilizate în terapia manuală.
Masajul terapeutic utilizeaza manevre tintite, avand ca scop reducerea si eliminarea contracturilor musculare dureroase, imbunatatirea circulatiei sangvine, accelerarea procesului de detoxifiere a organismului.
Una din proprietatile fiziologice esentiale ale muschilor este aceea de a se contracta. Aceasta este provocata de excitanti chimici, termici, mecanici si de alta natura. In grupa excitantilor mecanici intra si masajul care, ca actiune mecanica asupra muschiului, determina contractia acestuia si produce modificari complexe chiar la nivelul celulelor musculare: intensifica procesele metabolice din muschi, reface muschiul obosit , regenereaza si stimuleaza muschii atrofiati, traumatizati. Totodata, masajul realizeaza calmarea si relaxarea musculaturii in cazul existentei unor crampe sau contracturi musculare prin efectuarea unor manevre realizate cu ritm si intensitate scazuta.
Masajul terapeutic -arta terapeutica multimilenara, a fost practicat din vremuri imemoriale, fiind probabil printre primele metode de tratament, transmisa din generatie in generatie, mai intai de la om la om si mai apoi prin scris, prin scoli de specialitate, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu