Intro....

Terapeutul folosindu-se de proprii receptori, de pasiunea, cunostintele si mainile sale, reuseste sa relaxeze, sa elibereze tensiuni, sa vindece si sa aduca o stare de bine.
Datorita profunzimii acestei interactiuni pacient - terapeut, maseurul are norocul de a "socializa" la un alt nivel, mult mai profund si de cele mai multe ori, fara cuvinte...

Tratamentele se efectueaza doar in localitatea Baia Mare, la domiciliul clientului!



marți, 20 iulie 2010

....Reflexoterapia...


Se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile, intr-o ordine care tine seama de ecoul biologic si fara obiecte intermediare (betisoare, baghete).
Reflexoterapia este o tehnica holistica, priveste organismul ca pe un intreg.
Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor , ci cauzele lor.
Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca in loc de ace se foloseste un masaj special al talpiilor.
Teoria de baza a reflexoterapiei spune ca talpa piciorului este o "harta" a organelor noastre. Prin masarea talpiilor se trateaza anumite afectiuni si nu poate fi practicata de oricine, deoarece este necesara o buna cunoastere a informatiei legate de punctele de masaj si de ceea ce reprezinta acestea.
Sa tinem seama ca toate tulburarile si toate leziunile organismului nostru (ale organelor si ale musculaturii) pot fi vindecate numai cu ajutorul irigatiei sangvine. Acest lucru inseamna ca procesul de vindecare este cu atat mai rapid cu cat irigarea este mai intensa. Experienta arata ca in cazul unei circulatii sangvine defectuoase, vindecare se produce foarte anevoie.
Prin masajul talpii se faciliteaza circulatia sangvina, accelerand transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.
Se imbunatateste activitatea organelor atat din punct de vedere fiziologic cat si energetic.
In caz de suferinta sau dereglari, punctele reflexe devin sensibile, respectiv dureroase la palpare, fiind sesizate de pacient si diagnostician.Durerea este direct proportionala cu gravitatea si vechimea afectiunii organului corespondent.
Defectiunile organelor se manifesta si sub forma aglomerarii in punctele reflexe corespunzatoare a cristalelor (acidul uric, saruri, alte impuritati). La prima sedinta are loc de fapt o reflexodiagnosticare.
Intensitatea masajului talpii se face apasand progresiv de la o sedinta la alta, pastrand o cat mai buna relaxare a pacientului.
Tratamentul este personalizat pe fiecare pacient in parte. Atat manevrele cat si durata acestora pot diferi de la un pacient la altul, in functie de afectiunea tratata, insa ordinea de efectuare a manevrelor trebuie sa fie cea corecta.

Recomandari pentru pacient

 >>> este recomandat sa se faca 1, 2 sau mai multe serii de cate 15 sedinte;
 >>> este recomandat ca inainte de terapie cu 1 ora cat si cu 1 ora dupa terapie sa nu se manance nimic consistent;
 >>> pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa se bea o cantitate cat mai mare de lichide, peste 2 litri;
 >>> pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma bauturi alcoolice;
 >>> pe perioada tratamentului reflexogen este recomandata o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe dar si multa miscare;
 >>> sa indice corect zonele dureroase reflexoterapeutului, astfel incat acesta sa poata identifica corect organele afectate.

 
Ce tratam

>>> stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica
>>> afectiuni ale coloanei sciatica, lombosciatica, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.
>>> tulburari endocrine: tiroida, paratiroida (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de monopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate), tulburari de metabolism, obezitate, diabet
>>> afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari etc.
>>>afectiuni renale (se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
>>> afectiuni circulatorii: hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare
>>> afectiuni O.R.L.: bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
>>> crampe musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.

Cauzele imbolnaviriilor 

Binenteles concomitent trebuie sa eliminam cauzele imbolnavirii; incaltamintea prea stramta, neortopedica, care actioneaza nefast asupra punctelor reflexe aflate in picior.
Alimentatia necorespunzatoare sau insuficient digerata din cauza danturii proaste, lipsa de rabdare la masticat, intervale neregulate la masa, mese in numar prea mic si cu un volum prea mare, cauze psihologice (stres, depresii).
Echilibrul natural al corpului se poate pierde datorita stresului, substantelor chimice, pesticide, fertilizatori, poluarii apei, aerului sau electromagneticii, administrarii medicamentelor etc.
Metodele de vindecare trebuie cautate in natura. Ea ne poate invata ce trebuie sa facem pentru restabilirea echilibrului pierdut.
Alimentatia corecta, apa curata, lumina solara, aerul curat, plantele medicinale sunt componentele unei vieti echilibrate.
Reflexoterapia se poate practica simultan cat si in combinatie cu fitoterapia, homeopatia, medicina clasica, deoarece prin tehnicile reflexologice prezentate, aplicate cu rabdare si perseverenta, se elimina din organismul uman "deseurile" toxice, se imbunatateste circulatia sangvina, se intareste sistemul imunitar al bolnavului.


Avantajele reflexoterapiei

>>> poate fi aplicata la orice categorie de varsta
>>> poate fi aplicata profilactic, bolilor cronice si acute dar si bolilor nemanifestate
>>> nu are contraindicatii majore
>>> este un tratament netoxic
>>> se lucreaza pe cauza nu pe simptome
>>> se poate face in paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate
>>> nu se intrerupe tratamentul medicamentos
Alt afantaj al reflexoterapiei este verificarea starii de sanatate a unui individ intr-un timp foarte scurt. De obicei la aceasta metoda recurg bolnavii care nu au obtinut vindecarea afectiunilor prin remedii medicamentoase sau cei care doresc sa fie sanatosi folosind cai netoxice. Unii o folosesc in paralel cu tratamentul medicamentos, in special  cel bazat pe antibiotice atunci cand situatia o impune.
Daca medicina alopata poate diagnostica bolile pe baza simptomelor prezente, reflexoterapia ofera indicii privind dezechilibrele din diverse parti ale corpului si, in plus, este un intrument extraordinar , natural, sigur si noninvaziv. Marele sau avantaj este ca poate detecta problemele de sanatate inca din fazele lor incipiente.

Reflexoterapia si surplusul de kilograme

Zonele reflexogene in special de la nivelul halucelui (degetul mare al piciorului) sunt in stransa legatura cu activitatea digestiva. Stresul zilnic, emotiile, grijiile, problemele, toate acestea actioneaza asupra organismului nostru, inclusiv asupra sistemului digestiv, stimulandu-i secretia. Astfel stomacul va produce mai mult suc gastric ce va declansa senzatia de foame. Aceasta este defapt o falsa senzatie de foame, caci este data de secretia stomacului, ci nu de nevoile nutritionale ale organismului. Lipsa sportului, a unei diete adecvate si sedentarismului sunt factorii principali ce participa la cresterea greutatii.

Efectele secundare ale reflexoterapiei

- urina isi schimba mirosul si culoarea
- usoara greata, senzatie de voma
- usoara diaree
- subfebrilitati
- stare pseudo-gripala
- transpiratie mai abundenta
Aparitia acestor reactii nu trebuie sa duca la intreruperea tratamentului deoarece sunt reactii normale ale organismului ca raspuns la descarcarea toxinelor in circulatie.

Contraindicatiile reflexoterapiei:

> litiaza biliara sau renala cronica
> in stare de infarct
> varice deschise
> hemoragii
> sarcina, alaptare
> infectii cutanate
> rani la talpa piciorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu